Harta site-ului
Ajutor
Anul 2023 începe cu noi înregistrări de Covid-19
Anul 2023 începe cu noi înregistrări de Covid-19

La începutul anului 2023, potrivit datelor prezentate de Centrul de Sănătate Dubăsari, numărul de cazuri de persoane infectate este în continuă scădere. Începând cu martie 2020, au fost confirmate în total 3061 de cazuri de COVID-19, dintre care 71 de decese și 2987 de persoane tratate.
Potrivit comunicatului Centrului de Sănătate Publică Chișinău, în perioada 08 - 15.01.2023, în raionul Dubăsari, au fost înregistrate 2 cazuri de COVID-19, cu 6 cazuri mai puțin decât în săptămâna precedentă, când au fost înregistrate 8 cazuri. S-a înregistrat un caz de deces, asociat cu serotipul Kraken.
Totodată, pe parcursul săptămânii, nu au fost vaccinate persoane cu vaccinurile anti-Covid, deasemenea nici o persoană nu a fost vaccinată nici săptămâna precedentă, ce este nesatisfăcător. Acoperirea vaccinală după schema completă printre populaţia generală este de 31,44%. Cu doza booster au fost vaccinate 37,9 %, din numărul de persoane, care au primit vaccinarea după schema completă. În total, de la începutul campaniei, au fost administrate 18504 doze de vaccin anti-Covid.
De asemenea, CSP Chișinău informează, că în lume este prognozat un val nou de morbiditate prin Covid-19, asociat cu serotipul nou Kraken, cu contagiozitate mai sporită. În acest context, imunizarea rămâne o măsură eficientă în asigurarea prevenirii și controlul infecției. 
 
Centrul de Sănătate Publică Chișinău

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Anul 2023 începe cu noi înregistrări de Covid-19 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta